PxPixel

Food and Grocery Delivery from Cyberjaya’s Best Restaurants and Shops

The meals you love, delivered with care

Restoran popular

Penghantaran makanan melalui dalam talian di sekitar Cyberjaya-Putrajaya

Cyberjaya Putrajaya juga terkenal dengan gelaran "Bandar Pintar".Seperti namanya, keseluruhan bandar itu bertemakan teknologi. Selain bandar yang pesat dengan pembangunan teknologi,bandar ini juga terkenal dengan pelbagai tempat menarik untuk dikunjungi. Masjid Putrajaya, Jambatan Putra dan Istana Darul Ehsan adalah antara daya tarikan yang membuatkan bandar ini lebih istimewa. Bersama-sama dengan kemajuan teknologi, bandar ini juga menawarkan kedua-dua hidangan barat dan tempatan. Dari hidangan enak timur tengah ke masakan barat, Cyberjaya mempunyai variasi pilihan makanan.

Sesiapa sahaja yang menetap atau bekerja di sekitar Cyberjaya Putrajaya boleh menikmati pelbagai jenis hidangan yang dihantar terus ke kediaman dan tempat kerja mereka.Dari hidangan Asia ke masakan India, dari masakan Taiwan ke masakan Tanah Besar Cina, burger dan pizza, hidangan Jepun dan timur tengah - apa sahaja hidangan yang anda inginkan, anda boleh lakukan dengan hanya di hujung jari sahaja dengan menggunakan aplikasi foodpanda tidak kira sama ada melalui laman web atau aplikasi dalam talian.Terdapat hidangan yang mencerminkan kepelbagaian budaya dan etnik di Malaysia seperti Melayu,Cina,India dan Indonesia juga berkongsi hidangan tempatan mereka.Pengaruh Sejarah kolonial seperti Belanda,Portugis dan British di rantau ini juga dicerminkan dalam hidangan yang anda boleh dapatkan disini. Sementara terdapat banyak restoran francais yang berpatutan yang disediakan di sebahagian KL ini, kita IT yang mewah ini juga mempunyai beberapa restoran mewah yang menyajikan penduduk tempatan dengan sajian makanan terbaik dari serata dunia.


Hidangan tempatan dan Asia Tenggara di Cyberjaya Putrajaya

Jika anda berkeinginan untuk mendapatkan hidangan terbaik tempatan seperti Nasi goreng atau ayam penyet, berikut adalah antara restoran yang bakal menjadi pilihan anda:

  • Dapur Penyet, menawarkan variasi makanan tradisi seperti ayam penyet, pecal lele dan banyak lagi
  • Nando's , mempunyai variasi menu seperti ayam bakar, 'chicken wrap' dan hidangan terkenal mereka iaitu ayam PERi-PERi.
  • Slero D, mempunyai pelbagai makanan tradisi rakyat kelantan iaitu Kari Hijau ikan,ayam,daging, makanan laut dan juga ketam.Selain itu, ia juga terdapat sandwic dan roti canai.
  • Dragon-i, menawarkan Nasi Goreng Shanghai yang dihidangkan bersama sayur dan juga rusuk khinzir goreng, ladu, roti kastard, dim sum dan masakan Cina yang lain.
  • Sakae Sushi, membawakan kepada anda keaslian makanan Jepun seperti sushi,set bento,salad dan banyak lagi.

Penghantaran makanan dari restoran kegemaran anda di sekitar Cyberjaya Putrajaya

Jika restoran kegemaran anda telah menjalinkan kerjasama dengan foodpanda, masukkan lokasi anda dan cari restoran kegemaran anda di laman web atau aplikasi dalam talian foodpanda.Pilih hidangan pilihan anda, dan buat pembayaran secara dalam talian(jika ada), dan santai sambil menunggu hidangan anda sampai.Tidak kira sama ada anda penat bekerja dan ingin menggembirakan keluarga atau rakan-rakan anda dengan hidangan yang digemari, anda boleh dapatkan di foodpanda.


Pesanan hidangan antarabangsa secara online di sekitar Cyberjaya Putrajaya

Jika anda dahagakan hidangan antarabangsa, beralih kepada restoran berikut:

  • myBurgerLab untuk mendapatkan burger dan kentang goreng yang enak
  • TGI Fridays bagi makanan barat dan stik
  • Krispy Kreme untuk mendapatkan donut dan sandwic
  • O'Briens Irish Sandwich Cafe untuk hidangan makan tengah hari

Terdapat hidangan istimewa Thailand, Cina dan Hong Kong di beberapa tempat. Apa yang anda perlu lakukan adalah muat turun aplikasi foodpanda di dalam telefon pintar anda dan buat pesanan secara dalam talian.